Eline Baks

      Professional Stage designer and Graphic designer

   

Eline Baks woont en werkt als meervoudig duurzaam ontwerper in Den Haag, ze groeide op in Zoetermeer. Na haar middelbare school studeerde ze af aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hier volgde zij de opleiding Grafische Vormgeving en Visualisatie. Vervolgens werd ze aangenomen aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar eerste jaar startte zij met de opleiding Scenografie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Theaterschool. Hier behaalde zij juli 2011 haar diploma.

In haar werk houdt Eline zich bezig met natuurlijke materialen en kleuren, waarin haar materiaalkeuze beeld bepalend is. Eline: ‘Ik zoek naar de structuur van de voorstelling en laat deze terug komen in het ontwerp.’ Haar toneelbeelden stralen monumentaliteit uit waarin  tegenstellingen als binnen en buiten, licht en donker kenmerkende eigenschappen zijn.

Mijn inspiratie kan overal vandaan komen. Zoals een leegstaand huis waar het daglicht naar binnen breekt door het overwoekerde dak en speelt met het stof dat opwaait als ik langsloop.’ 

In Juli 2011 won Eline Baks de ‘TopNaeff prijs 2011’ voor aanstormend talent in de theaterwereld als scenograaf.

Grafisch ontwerp

Naast haar werk als scenograaf werkt Eline ook als grafisch ontwerpster voor verschillende bedrijven. Hierin verzorgt zij de illustraties en verschillende grafische uitingen. Zij werkt onder ander samen met de Gemeente Amsterdam, Over Morgen en verschillende kleine advies bureau’s. Op het moment is zij illustrator en grafisch vormgever voor verschillende duurzame projecten.

BIKKIE

Naast haar werk als vormgever is Eline ook actief in de kunst educatieve sector. Zij ontwikkeld kunstprojecten voor basis en voortgezet onderwijs. Dit doet zijn onder de naam ‘BIKKIE kunst’. Voor meer informatie kijk op we website www.bikkiekunst.nl 

2+
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien